De nachtelijke saturatiemeting

Dit onderzoek laat toe om op een eenvoudige manier de zuurstofsaturatie te meten met behulp van een saturatiemeter. Hierbij zal een electrode (via een pleister of vingeropzetstuk) op de nagel van de wijsvinger of dikke teen worden geplaatst. Het toestel registreert de meting gedurende de hele nacht in een geheugen, hetgeen de daaropvolgende dag door de kinderlongarts wordt uitgelezen. Het onderzoek kan thuis worden verricht, nadat u het toestel op de afdeling kinderlongziekten bent komen afhalen. U krijgt hiervoor de nodige uitleg van een verpleegkundige.

LET OP:

  • Voor het afhalen van een saturatiemeter moet u een afspraak maken met één van de verpleegkundigen van de kinderlongziekten
  • Het geheugen van dit toestel is beperkt. Daarom wordt u gevraagd het toestel daags na de nachtelijke registratie binnen te brengen om dit te laten uitlezen en niet later dan 24 uur nadien.
  • Mocht er tijdens het onderzoek thuis toch zuurstof gestart worden, gelieve dan het exacte tijdstip van start te noteren, alsook het debiet.

< Terug