Nieuwsberichten

 • 03/06/2020
  Het UZ Brussel en het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZF) gaan in de toekomst nauwer samenwerken voor de verzorging en behandeling van kinderen met kanker. Dat zijn de directies en de diensthoofden Pediatrie van beide ziekenhuizen overeengekomen. Het UZ Brussel en het UKZKF werken reeds langer samen op het vlak van kinderoncologie. Ze bundelen hun medische expertise nu nog meer zodat patiëntjes er terecht kunnen voor de meer complexe behandelingen en therapeutische innovaties r...
 • 29/05/2020
  Het UZ Brussel kiest voor een voorzichtige en zeer geleidelijke versoepeling van de bezoekregeling voor gehospitaliseerde patiënten. Vanaf 2 juni kunnen volwassen patiënten die langer dan een week zijn opgenomen onder strikte voorwaarden bezoek krijgen van een familielid. Om het risico op verdere verspreiding van het coronavirus in te perken, blijft het bezoek aan patiënten afgeraden. Voor kinderen blijft de regeling van de voorbije periode gelden.
 • UZ Brussel test sociale robot uit in de strijd tegen COVID-19
  26/05/2020
  Het UZ Brussel test vanaf deze week uit of de hulp van een sociale robot zinvol is in de strijd tegen COVID-19. De tweetalige robot Pepper staat de onthaalmedewerkers bij om patiënten die op consultatie komen te herinneren aan de basisprincipes om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die strikte naleving is belangrijk om ervoor te zorgen dat het ziekenhuis een veilige omgeving blijft voor patiënten en ziekenhuismedewerkers.

UZ Brussel blogt

mUZt

Must reads voor de huisarts over medische innovatie